8 Fransız markası Türkiye pazarı için ziyarette bulundu

0 4.885

ubifrance

UBIFRANCE Türkiye’nin (Fransız elçiliğine bağlı olan Türkiye dış ticaret müşavirliği) 9 ve 12 Aralık 2013 tarihleri arasında bir organizasyon düzenleyerek, birbirinden güzel 8 Fransız dekorasyon, masa üstü ve mutfak gereçleri, tasarım ve mobilya markaları İstanbul’a, Türkiye pazarını keşfetmeye ve uygun ortaklıklar bulmak için ziyaret gerçekleştirdi.

Dünya çapında ünlü Fransız markalar Paris’te gerçekleşecek olan Maison & Objet fuarına katılımlarından önce Türkiye pazarındaki yerlerini geliştirip, Türkiye’deki potansiyelden yararlanmak istiyorlar.

Bu vesile ile bize gönderilen basın bültenini ve bu firmaları sizlerle paylaşmak istiyoruz:

Mevcut markaların bazıları çok eski teknikler kullanıp bugünün modern çizgilerine sahip olan çok eski ve lüks markalardır. Bazıları ise daha yeni kurulmuş olan markalar ama bir o kadar da yenilikçi olan.

İster büyük çapta endüstriyel tasarım konusunda olsun, ister alan düzenlemesinde ya da günlük hayattan objelerde olsun, Fransız tasarımcılara karşı, çok gelişmiş olan günlük yaşam sanatı görüşlerinden dolayı, uluslararası bir ilgi söz konusu.

Fransız tasarımı her daim uluslararası bir dil içerisinde yer almıştır.

Philippe Starck döneminden sonra, Patrick Jouin gibi yeni bir tasarımcı nesli ortaya çıkıyor.

Fransızlar güzel bir eğitim sahibi olmakla beraber, şiirsel boyut taşıyan alan düzenlemesinde de çok başarılılar.

Fransa mobilyacılık alanında uzun bir tarihi geçmişe sahiptir. Rönesans, Directoire, Rejans, Imparatorluk , Yeni sanat , Çağdaşlık  ve  École Boulle gibi büyük okulların oluşturduğu birbirinden farklı ve zengin  stillere ev sahipliği yapar.

Çok sayıdaki sanatkâr usta, çok özel siparişler için, hala günümüzde eski imalat tekniklerini günümüzde de kullanarak büyük bir incelik ve işçilik gerektiren çok zarif mobilyalar üretmeyi sürdürmektedirler.

Grange, Roche Bobois veya Ligne Roset gibi markalarla, Fransız mobilyacılığı, dünya genelinde ve Türkiye de yerini hala korumaktadır.

Fransız Mobilya İthalatçılar birliği GEM 9 Aralık tarihinde Istanbul’da bulunacaktır ve Fransız “Mobilyacılık endüstrisi” ile ilgili olarak Sayın basın mensuplarının sorularını cevaplayacaktır.

Fransa aynı zamanda sofra sanatlarını, önemli Limoges porselen markalarını, kristal bardaklarını ve lüks bıçak takımlarını temsil ediyor ve hatta bu ürünlerin bazıları Türkiye’de var olan markalar: Christofle ve Baccarat gibi. Bu heyet içerisinde de Porcelaine de Gien ve La Rochère gibi markalar bulunacaktır.

Fransız yaşam tarzı, çogu zaman taklit edilen ama hiçbir zaman ulaşılamayan özel bir stile sahiptir.

Firmaları keşfedin: 

COMPTOIR DE FAMILLE

Firma tanıtımı: “Comptoir de Famille” 1992 yılında kurulmuş olan, ev sıcaklığını yansıtan kalıcı ve sağlam dekorasyon objeleri, mobilyaları ve ev tekstili üreten bir Fransız firmasıdır. Anlam taşıyan Fransız tipik kasaba ruhunu ve tarzını en iyi şekilde yansıtan ürünler sunan “Comptoir de Famille”, kendine ait Fransa genelinde otuz mağazası vardır ve yurt dışında birçok satış noktalarında müşterileri ile buluşmaktadır.

Firma hedefleriTürkiye’de “franchising” arayışındalar.

Yetkili: Louis GRANDCHAMP des RAUX
Başkan
E-mail: lgrandchamp@gien.com
www.comptoir-de-famille.com

FERMOB

Firma tanıtımı: “FERMOB” 1950 yıllarında faaliyete geçen, dış mekan mobilyasında referans haline gelmiş, bir Fransız firmasıdır.

Firma kendini devamlı yeniliklerden beslemek ve müşterilerine orijinal, kaliteli ve kullanışlı ürünler sunabilmek çeşitli tasarımcılar ile çalışmalar içerisindedir. Ürünlerinde materyel olarak metal ağırlıklı çalışmalarıyla yıllardır dikkat çekmektedir.

Firma hedefleri: Türkiye’de ortak arayışındalar.

Yetkili: Shirley CAHUEAU
İhracat müdürü
E-mail: scahueau@fermob.com
www.fermob.com

GEM

Değişik Fransız dekoratif stilleri her dönemde kendisini bu kadar iyi bir şekilde öne çıkartabiliyorsa, yaşam sürecinin bir parçası olan insan hayatı, nesneler, mobilyalar, yaşam alanı ve mimarlık unsurlarının tümüne dahil olmasından kaynaklanmaktadır.

Mobilyalar ve mobilya elemanları, yaşam alanlarının temel bileşenini oluşturmaktadır; mekânı yapılandırır ve fonksiyonunu tanımlar.

Bu nedenledir ki; zengin tarihsel “stiller” geçmişi ve yenilenme yeteneği ile Fransız Mobilyacılık endüstrisi 21. Yüzyılda da ayrıcalıklı konumunu korumuştur.

Fransız Mobilya İhracatçılar birliği, dünyadaki iç mimari ve tasarımlarda en gelenekselden en çağdaşa ürünler öneriyor.

Bu ilk buluşma vesilesiyle en ünlü Fransız İhracatçı firmalarından bir kaçının Türk karar vericileriyle tanışması, mevcut ve gelecekteki ortaklılarla güzel, başarılı ilişkiler vaat edecektir.

Yetkili: Isabelle HERNIO
Direktör
E-mail: hernio.ifa@mobilier.com
www.thefrenchfurniture.com

LAMPE BERGER PARIS

 “LAMPE BERGER PARIS” 1898 yılında kurulmuş olan ve piyasaya ilk kataliz sistemiyle hava arındırma ürünlerini üreten ünlü bir Fransız firmasıdır. Esasında eczane ortamında geliştirilmiş bir markadır.

Bir çok ev Kokuların aksine, Lampe Berger ürünleri havada bulunan kötü kokuları kamufle etmek için değil arındırıp ve temizlemek için geliştirilmiştir.

Marka birçok satış ağlarında müşteriye sunulabilir: Zincir mağazalar, dekorasyon ve sofra & yemek  takımları alanlarında önde gelen mağazalar, hediyelik eşya mağazaları, parfümeriler, lüks kategorisinde ürün sunan eczaneler, konsept mağazalar, diş mekan ve dekorasyon mağazaları vs.

Firma hedefleri: Türkiye’de distribütör arayışındalar.

Yetkili: Anne-Laure Tellier
İhracat Müdürü
E-mail: al.tellier@lampeberger.fr
www.lampeberger.com

 

LA ROCHERE

Firma tanıtımı: En eski Fransız firma ünvanına sahip olan  “La Rochère”, 1475 yılında kurulmuş ve pencere camı üretimiyle faaliyete başlamıştır.

Zamanla çeşitlendirme amaçlı stratejisini, dekorasyona yönlendiren “La Rochère”, çeşitli cam ürünleri ve özellikle mutfak ve masa üstü ürünleri üretmeye başlar. Yemek takımlarında kullanılan mekanik ve üflenmiş cam ürünlerinin tasarımı ve üretimini yapmaktadır.1870 yıllarında kafeler ve oteller müşterileri arasında sayılmaya başlar ve daha sonra, marka kendini sofra dekorasyonu alanında geliştirerek, piyasada saygın bir yer kazanmayı başarır.

Firma hedefleri: Türkiye’de distribütör arayışındalar.

Yetkili: Nicolas BIGOT
Satış Müdürü
E-mail: nicolas.bigot@larochere.net
www.larochere.com

REVOL PORCELAINE

Firma tanıtımı: “REVOL PORCELAINE” 1789 yılında faaliyete geçen, 220 yıllık benzersiz bir isçilik uzmanlığı ile mutfak porselen ürünleri sunan bir Fransız aile firmasıdır.

İlk olarak dünya çapında şefleri, restoran ve otel zincirlerini donatması ile bilinen marka, perakendecilik dağıtım ağını genişleterek piyasada bulabileceğiniz en kaliteli ürünlerini şimdi sizlerle paylaşıyor.

Yüksek sıcaklıklara ve mekanik şoklara çok dayanıklıdır, sıcaklığı daha iyi bir şekilde muhafaza eder, kolayca temizlenir ve daha dayanıklıdır. Ayrıca indüksiyonlu veya mikrodalga fırınlar gibi her türlü sıcak kaynağa girebilecek olan ilk yüksek performanslı porselen malzemeden yapılmış pişirme kabını yarattık.

Firma hedefleri: Türkiye’de distribütör arayışındalar.

Yetkili: Claire TIXIER
İhracat Müdürü
E-mail: claire.tixier@revol-porcelaine.fr
www.revol-porcelaine.fr

TOULEMONDE BOCHART

Firma tanıtımı: “TOULEMONDE BOCHART” ilk başlarda tekstil alanında faaliyete geçen ama 1970 yılında ev alanına ağırlık vermeye başlayan ve halı konusunda gerçek bir referans haline gelen bir Fransız firmasıdır. 1980 yılından bugüne kadar, yaratıcılıklarını kullanmaları için genç tasarımcılara teslim edilen halı tasarımları, çok büyük rağbet görüyor.

Firma hedefleri: Türkiye’de aracı/ortak arayışındalar.

Yetkili: Xavier DUBOC
Uluslararası Satış Müdürü
E-mail: xavierduboc@toulemondebochart.fr
www.toulemondebochart.fr

YOTA DESIGN

Firma tanıtımı: “YOTA DESIGN” iki kişi tarafından kurulmuş olan, dizayn mobilya tasarlayan bir Fransız firmasıdır.  Ürünlerin özellikleri 1950 yıllarından esinlenmiş, modern çizgilerle günümüze tekrar uyarlanmış tasarım mobilyası şeklindedir.

Firma hedefleri: Türkiye’de mimarlar ve iç mimarları ile ortaklık kurmayı arayışındalar.

Yetkili: Xavier Bourdery
Kurucu
E-mail: xbourdery@yota-design.com
www.yota-design.com

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.