Turkcell Kurumsal Müşteri Deneyim Merkezi

1 2.490

LODM-101-karşılama bankosu.jpg

Proje Yeri: Levent, İstanbul
Proje Ofisi: mimaristudio
Proje Tipi: İç Mekan Düzenlemesi
Tasarım Ekibi: Önder Kul, Ayça Akkaya Kul
İşveren: Turkcell İletişim Hizmetleri
Elektrik Projesi: Frekans Elektrik
Mekanik Projesi: HMT İnşaat
Yardımcı: Kürşad Hazer
Müteahhit: Dilek Mimarlık
Fotoğraf: Gürkan Akay
Proje Başlangıç Yılı: 2013
Proje Bitiş Yılı: 2013
İnşaat Başlangıç Yılı: 2013
İnşaat Bitiş Yılı: 2013
Toplam İnşaat Alanı: 350m²
Turkcell Kurumsal Müşteri Deneyim Merkezi projesi, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin açtığı tasarım yarışmasına katılan mimaristudio ekibi tarafından tasarlanan, “Levent Ofis” binası içinde yer alan butik bir proje.

Mimaristudio projeyi anlatıyor:

Mekan, Turkcell kurumsal müşterilerinin firmanın ürün, hizmet ve çözümleri ile ilgili belirli aralıklarla bilgilendirilmelerini amaçlayan bir merkez olarak düşünülmüştür. Çalışma, 4 aylık proje ve uygulama süreci sonunda toplam 350 m2 alanda gerçekleştirilmiştir.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumsal müşterilere firma ürün, servis ve çözümlerinin tanıtımını, deneyimlenmesini sağlamakla birlikte, sektörel toplantılar ve basın toplantıları için de kullanılmak üzere tasarlanmış çok amaçlı bir merkezdir. Tasarımda, işverenin güncel ihtiyaçları, geçmiş tecrübeleri ve gelecek vizyonuna yönelik yönlendirmeleri, mimari grubun kreatif yaklaşımı ile birleştirilerek, firmanın kurumsal yüzünü yansıtan, teknolojik ve inovatif bir mekan yaratılmıştır.

Merkez, karşılama-ağırlama, toplantı ve deneyimleme olarak 3 ana bölümden oluşmaktadır. Misafirleri, mekanın girişinde mimaristudio tarafından tasarlanan bir resepsiyon birimi karşılamaktadır. Farklı geometrik yapısı ile göze çarpan bu birim, ağırlama alanında yer alan ses ve görüntü sistemlerinin de ana kumanda merkezi konumundadır.

İlk bölüm olan ağırlama alanı, farklı ihtiyaçlar için üç farklı şekilde de kullanılabilmektedir. Mekan, farklı mobilyalar ile yapılan yerleşim değişiklikleri ile ağırlama, seminer ve toplantı gibi esnek kullanım olanakları verebilmektedir. Bu amacı, kullanımlar sırasında mekandaki ses alt yapılı videowall teknolojisi de desteklemektedir.

Diğer bir bölüm olan toplantı alanı, özel görüşmelerin yapılabileceği bir oda olarak tasarlanmıştır. Aynı zamanda video konferans teknolojisi de olan mekanın kurgusu tamamen bu mekanın ihtiyaçlarına özel olarak düşünülmüş olup, tüm ürünler mimaristudio tarafından tasarlanmış ve uygulanmıştır. Mekandaki tamamı yazı yüzeyi olan cam duvar ile yansıtıcı yüzeyi ile mekana derinlik hissi veren tavan tasarımı dikkat çeken detaylardır.

Merkezin asıl kullanım alanı olan deneyimleme alanına, bir teknoloji tüneli içinden geçilmektedir. Canvas uygulaması ile ekranlardan oluşturulan bir teknoloji duvarı, deneyim alanına geçişte ziyaretçilere firma ile ilgili farklı görsel sunumların yapılması imkanını tanımaktadır.

Deneyimleme alanında ise mekanın kendisini geri planda bırakan ancak sergilenen tüm ürün ve hizmetleri ön plana çıkaran bir iç mekan yaklaşımı tercih edilmiştir. Bu kurgu, kullanılan renk ve malzeme seçimlerinde göze çarpmaktadır. Koyu fon önünde açık tonda panolar aracılığı ile ürün ve hizmetlerin teşhir edilmesi amaçlanmıştır.

Mekanın genelinde hakim koyu tonlar firmanın kurumsal rengi ile uyum içinde kullanılmıştır. Bu renk uyumu cephede düzensiz bir dizilimle kullanılan, özel olarak tasarlanan ve imal ettirilen seperatörlerde göze çarpmaktadır. Mekanın dış dünya ile ilişkisini kopartmamak adına yapılan bu uygulama aynı zamanda mekana dinamizm katmaktadır. Mekan içindeki kullanım alanlarına ve amaçlarına göre malzeme ve renk seçimleri değişmiştir. Karşılama ve ağırlama alanında daha sıcak ve davetkar malzemeler ile kısmen yansıtıcı yüzeyler ve renkler tercih edilirken, deneyimleme alanında geri planda kalan bir mekan kurgusu tercih edilmiştir.

Hareketli mobilyalar dışında projedeki tüm imalatlar, malzemeleri ve renk seçimleri ile birlikte bir bütün olarak mimaristudio tarafından bu projeye özel olarak tasarlanmış, imal ettirilmiş ve uygulaması yapılmıştır. Kurumsal renkleri destekleyen koyu tonlar, ağırlıklı olarak parlak lake yüzey uygulamaları ile mekanda kullanılırken, aynı tonlar yansıtıcı cam yüzeylerle desteklenmiştir. Doğal ahşap kaplamanın sıcaklığının da katıldığı merkezin genelinde zemin, tavan ve duvar bir bütünün parçaları olarak düşünülmüştür. Ağırlama ve toplantı alanlarında tercih edilen doğal ahşap kaplama yüzeyler, ses akustiğini desteklemek amacıyla tasarımı ve uygulaması ile sıra dışı form ve uygulama şekli ile yorumlanmıştır.

Mekanın ses ve görüntü sistemi alt yapısı her alan için ayrı olarak düşünülmüş ve Mobinotech firması tarafından uygulanmıştır. Özellikle video wall teknoloijisi merkezin farklı noktalarında ses destekli olarak, farklı kullanım amaçlarına uygun olarak kurgulanmıştır.

İç mimari tasarımı tamamlayan tavan formları ve malzemeleri kadar aydınlatma tasarımı da mekanın önemli bir parçasıdır. mimaristudio tarafından konsepti oluşturulan aydınlatma tasarımı, Dark Aydınlatma ve Kroma Mühendislik iş birliği ile gerçekleştirilmiştir. Mekan içindeki bölümlerin ihtiyaçları ve mimari beklentilere göre ideal konfor ve kullanım şartlarında aydınlatma değerleri hesaplanmış ve armatür seçimleri yapılmıştır.

Genelinde led teknolojisi ile oluşturulan endirekt aydınlatma yaklaşımı olan merkezin, ağırlama bölümünde daha yumuşak ışık renkleri ile mimari bir aydınlatma çizgisi düşünülürken, deneyimleme alanında ürün odaklı ve genel aydınlık seviyesi yüksek bir yaklaşım görülmektedir. Toplantı alanında ise hem toplantı, hem de video konferans için istenen ayrı aydınlık seviyeleri, mekana özel bir aydınlatma kontrolü ile sağlanmaktadır.

Gerek mimari çizgisi, gerekse teknolojik yönü ile merkez, şirketin lider kimliğini ve yenilikçi vizyonunu ön plana çıkarmasının yanında, kullanıcılarına sunduğu alternatif kullanım şekilleri ile de farklılık yaratan bir mekan olmuştur.

GÖRSELLER:

LODM-102-ağırlama düzeni.jpg

LODM-105-toplantı düzeni.jpg

LODM-106-seminer düzeni.jpg

LODM-107-detay.jpg

LODM-108-toplantı odası.jpg

LODM-109-toplantı doası.jpg

LODM-110-deneyim alanına geçiş.jpg

LODM-111-teknoloji tüneli.jpg

LODM-112-teknoloji tüneli.jpg

LODM-113-teknoloji tünelinden detay.jpg

LODM-114-ürün teşhir.jpg

LODM-116-deneyimleme alanı.jpg

LODM-117-deneyimleme alanı.jpg

 

Kaynak: Arkitera.com

1 Yorum
  1. yumurta sünger diyor

    Turcell’in birkaç farklı tasarımına denk gelmiştim.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.