Kariyer.net ‘in yeni ofis tasarımı

0 5.964

2

Artık neredeyse her sektörün çalışma ve üretim alanları olarak ihtiyaç duyduğu ofis mekanları, aynı zamanda kullanıcıları için de günlük hayatlarının uzun bir kısmının geçtiği yaşam alanları olma yolunda hızla ilerliyor. Üretimin gerçekleştiği yer olan ofis mekanları farklı farklı iş dallarında üretim yapan bütün firmalar için kritik bir öneme sahip. Ofis mekanları aynı zamanda, firmaların kurumsal kimliklerini yansıtan dışa dönük yüzleri de… Bu bağlamda, işverenlerin tasarımcıdan beklentileri kurumsal kimliğin mekana en iyi şekilde yansıtılmasının yanında çalışanları için kullanışlı ve kaliteli yaşam alanları da sunabilmesi.

1

2006 yılından bu yana çeşitli kurumlar için ofis iç mekanı tasarlayan ve kendini bu konuda daha da geliştirmeyi hedefleyen Adört Mimarlık, Kariyer.net de dahil olmak üzere birçok farklı sektörden firma ile iş ortaklığını sürdürmektedir. Online istihdam sektöründe 15 yıldır liderliğini sürdüren Kariyer.net’in, 2011 yılında genel müdürlük ofisinin tasarım ve uygulaması tamamlandıktan sonra, Ümraniye Anel Plaza’da bulunan 800 m2’lik yeni AR-GE ofis mekanının iç mimari projesi de yine Adört Mimarlık’a devredilmiştir.

3

Kurum kimliğinin ve mekansal ihtiyaçların kavranılması, güçlü bir tasarım dilinin oluşturulması maksadıyla, Kariyer.net’in de katılımıyla gerçekleştirilen yoğun tasarım toplantılarının sonunda; dinamizm, teknoloji ve güncellik gibi kurum kimliğini en iyi yansıtan anahtar kelimeler etrafında şekillenen, insan odaklı bir mekan üretilmesi konusunda ortak bir payda sağlanmıştır.
Bunun yanında Adört Mimarlık’ın birçok projesinde temel problematik olarak ele aldığı; şeffaflık ve yarı şeffaflık gibi kavramlar temel tasarım eksenine alınarak, mevcut yapının fiziksel özelliklerinin bu bağlamda bir avantaja dönüştürülmesi hedeflenmiştir.
Mevcut yapı çekirdeğinin mekansal olanaklarından yararlanılarak, markanın kurum kimliğini en iyi şekilde yansıtan sade ve dinamik bir karşılama duvarı tasarlanmıştır. İç mekana girildiğinde müşteri ve çalışanların ortak kullanımına açık son derece anonim bekleme ve dinlenme nişleri ile karşılama sağlanmıştır. Yarı şeffaf bu nişler örtük bir şekilde çalışanlara yarı özel alanlar sunmayı hedeflemektedir. Bu nişlerin karşısında ise herkesin kullanımına açık oyunsu öğelerle donatılmış bir ortak mekan bulunmaktadır.

4

Açık ofis ihtiyacı, şeffaflık kavramı ile süperpoze edilerek toplantı salonları, ortak alanlar ve çalışma alanlarının mekanın heryerinden tek bir bakışta bir arada algılanabileceği bir ortam yaratılması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, ağır bölücü duvarların yerini, şeffaf ayırıcılar ve yarı şeffaf perdeler almıştır. Mobilyalarda kurum kimliğini yansıtan renkler kullanılmış ve yaratılan dairesel biçim dili ile mekanın dinamik etkisinin artırılması amaçlanmıştır. Tavan, teknik elemanların saklanmasına olanak verirken, mekan geçişlerinde karşılaşılan yırtılmalarla ve eğrisel hareketlerle monotonluktan uzak bir ortam yaratılmasına da katkı sağlamıştır. Aydınlatma elemanları ise, genel olarak iç mekandaki mobilyalarda göze çarpan dairesel detaylarla benzer bir biçim diline sahiptir ve diğer tüm mekansal elemanlar gibi sade ve dinamik mekan karakterini vurgulayacak öğeler olarak ele alınmıştır.

5

6

7

8

9

10

11

 

 

Firma: Adört Mimarlık
http://www.adort.com/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.