AUx İstanbul, Tasarım Dünyasının Buluşma Yeri Oldu

0 1.199

AUx+Istanbul

Autodesk University Extension (AUx) İstanbul etkinliğinde bir araya gelen mimar, mühendis ve tasarımcı, yeni teknoloji ve trendleri işin uzmanlarından dinledi.

Üç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence alanlarında dünyanın önde gelen yazılım şirketi Autodesk’in, tasarım dünyası ve profesyoneller için düzenlediği uluslararası AUx etkinliği, bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşti. 10 Aralık 2014 Çarşamba günü Autodesk University Extension (AUx) İstanbul’da bir araya gelen bine yakın tasarımcı, mimar ve mühendis; sektörlerinin en yeni trend ve teknolojilerini dinleme, 25 farklı oturumda Autodesk ürünlerinin sunduğu inovatif yaklaşımları tanıma, endüstri dünyasının lider isimlerinin tavsiyelerini dinleme ve farklı sektörlerden profesyonellerle fikir alışverişinde bulunabilme fırsatı yakaladı.

3D tasarım araçları ve çeşitli bulut servislerinin, günümüzde çeşitli sektörlere sağladığı verimlilik ve vakit yönetimi avantajlarının yanı sıra, geleceği nasıl şekillendireceğinin konuşulduğu AUx İstanbul, alanında Türkiye’de gerçekleştirilen ilk büyük etkinlik olarak dikkat çekti.

“Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz”

Programın açılışını yapan Autodesk EMEA Gelişen Pazarlar Kıdemli Satış Yöneticisi Harald Oettl, yedi yıl önce 3 kişilik ekiple Türkiye pazarına giren şirketin bugün, 22 yıllık küresel geleneğini İstanbul’a taşıyacak kadar büyümesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. “Türkiye, Autodesk’in en hızlı büyüdüğü pazarlardan biri. 22 yıl önce ABD’de başlayan ve dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan Autodesk University etkinliğimizle, bugün Türkiye’deki müşterilerimize doğrudan ulaşabiliyor ve onlara son teknoloji ve trendleri anlatıyor olmaktan gurur duyuyoruz” diyen Oettl, konuşmasında Türkiye’nin özellikle üç sektörde ciddi bir potansiyel sunduğunu vurguladı.

Oettl sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üretim; mimari-mühendislik-inşaat ve eğitim… Bu üç alanda da ciddi bir büyüme potansiyelinden bahsediyoruz. Özellikle endüstriyel makineler ve otomotiv sektörlerinde, Türkiye’de uçtan-uca çözüm sunan tek şirketiyiz. Bunun dışında Türkiye gibi inşaat sektörü oldukça kuvvetli bir pazarın BIM konusunda kat etmesi gereken çok yol olduğunu düşünüyoruz. İnşaat ve altyapı projelerinde devlet kurumlarıyla işbirliği çalışmalarına odaklanmak istiyoruz. Türkiye’nin de, ABD ve İngiltere’deki gibi inşaat projelerinde BIM kullanımını zorunlu kılması gerekliliğine inanıyoruz.” Umrah Packages 2019 now offerd by MEX on a discounted price visit our office now.

Gelecekte işler farklı yapılacak

Autodesk Başkan Vekili Pete Baxter ise 3D ve bulut yazılım sistemlerine geçiş için en önemli kriterin eğitim olduğunu vurgulayarak “5 binden fazla ortaokul ve lisede, milyonlarca öğrenciye yönelik ücretsiz workshop ve eğitimler gerçekleştiriyoruz. Mimarlık ve ürün tasarımı alanlarında düzenlediğimiz Ulusal Öğrenci Tasarımı Yarışması ile Türkiye’de geleceğin tasarımcı ve yaratıcılarına yol göstermek istiyoruz. Çünkü gelecekte işler bugünkünden tamamen farklı şekilde yapılacak” yorumunda bulundu.

Her yıl dünya çapında 30 binin üzerinde kullanıcıya Autodesk ürünlerini anlatan ve sonuncusunun adı AutoCAD Professional Tips and Techniques olmak üzere üç AutoCAD kitabı yayınlayanAutodesk teknoloji gurusu Lynn Allen ise konuşmasında tasarımın geleceği, yeni trendler, bulut teknolojileri hakkında yanlış bilinenler ve tasarım deneyimini iyileştirmek için önerilen en yeni Autodesk bulut teknolojilerinden bahsetti. “Dünya genelinde 50 milyon sunucu var. İnternet bağlantısı ve cihazınız olduğu sürece bunların sunacağı her türlü bilgiye açıksınız” diyen Allen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mobilite, işbirliği kültürü, farklı cihazlardan yüksek miktarda veriye erişimi sağlayan etkin bilişim gücü… Tüm bu yeni trendler geleceğin iş yapma alanının tablet bilgisayarlar olduğunu gösteriyor.”

AUx İstanbul’da bunlar konuşuldu

Autodesk’in, küresel en iyi uygulamalarını Türkiye’deki sektörlerle paylaşma isteğinin bir sonucu olan AUX İstanbul’un önümüzdeki dönemde düzenli olarak her yıl gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Sadece profesyonelleri hedef alan; mimarlık, mühendislik, tasarım ve sanat dünyası temsilcileri için geniş çaplı bir networking ortamına dönüşen ve ilgili sektörlerin gelişimi için en yeni trend ve uygulamaların tanıtıldığı ilk AUx İstanbul’da gerçekleştirilen çeşitli oturumlarda uzmanlar, yeni teknolojilerin hayata ve iş yapma şekillerine olan etkisinden bahsetti. Tekfen BIM Müdürü Mehmet Polat Diker, kendi deneyimleri üzerinden BIM projesinin nasıl işlediğini anlattı. Autodesk AEC-ENI Teknik Uzmanı Peter Ingels dinamik inşaat altyapısında dinamik modellemenin gücünü değerlendirdi. Autodesk MFG Teknik Uzmanı Ayman Nicola, Inventor ile fabrika tasarımının nasıl kolaylaşabildiğini ve tasarım otomasyonunun önemini; BilgeAdam Teknik Çizim ve 3D Uzmanlığı Bölüm Başkanı ve Autodesk Eğitim Koordinatörü Kemal Baransel ise herkes için tasarım ve imalatın nasıl mümkün olduğunu anlattı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.