Geleceğin tasarımcılarıyla yeni fikirler‏

0 1.154

Yalcin+Ata-ersa-mobilya-121

Mobilya sektörüne özel tasarım mobilyalarıyla yön veren ERSA Mobilya’nın üçüncü kuşak temsilcisi, Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, Hacettepe ve Başkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Mobilya sektörüne özel tasarım mobilyalarıyla yön veren ERSA Mobilya’nın Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, Hacettepe ve Başkent Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Hacettepe Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencileriyle sektör deneyimlerini paylaşmak üzere atölye çalışmasında bir araya gelen Ata, ERSA’nın kuşak hikâyesini ve mobilya üretiminin dışındaki çalışmalarını anlattı.

Yalnızca mobilya üreterek sektörde öne çıkılamayacağına inandıklarını kaydeden Ata, öğrencilere “İşin sırrı, çalışmayı çok sevmek ve sürekli yeni fikirler ortaya koymaya çabalamaktan geçiyor. ERSA olarak 1958 yılından bu yana mobilya üretimi konusunda tecrübelerimize tecrübe kattık. Hep aynı yerde kalmak yerine, farklı olanı aradık. Hep daha iyinin peşinde olduk. Tasarım mobilyaya yönelerek onlarca tasarım ödülünün sahibi olan mobilyalara imza attık. Hatta geçtiğimiz haftalarda Aykut Erol tasarımı olan Wall dolap serimizle Amerikan İç Mimari Dergisi’nin geleneksel olarak düzenlediği tasarım yarışmasının eğitim kategorisinde birinci olduk. Kültür sanat etkinliklerine ağırlık vererek kültürel yüzümüz ‘Box in a Box Idea’ çalışmasını hayata geçirdik. Yaptığımız çalışmalarla ikinci kez İKSV Tasarım Bienali’nde katkıda bulunanlar kategorisinde projeler gerçekleştirdik. Her zaman farklının peşinde olmak bize yepyeni kapılar açtı ve açmaya da devam ediyor ” dedi.

Ata, öğrencilere hep daha iyinin peşinde olmalarını önererek, şunları söyledi:

“Özellikle sürekli yeni fikirlerin üretilmesi gerektiği, her zaman trendlerin peşindeki tasarımlarla ilgili bir alanda çalışacaksınız. Bu yüzden kendinizi her alanda geliştirebilmeniz çok önemli. Çok iyi mimari programlar kullanabilmenin yanında, iyi iletişim kurabilmeyi ve heyecanınızı asla kaybetmemeyi öğrenmek gerekiyor.”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.