Geleneksel Bir Malzeme İle Cephe Tasarımı
CAAT mimarlık ofisi tarafından Tahran’da tasarlanan konut, havalandırma ve gölge sağlamak için delikli tuğlaları açılı olarak yerleştirerek sıcak ve kurak iklim bölgeleri için bir cephe tasarladı.CAAT tasarım ofisi “Tasarımın temel amacı halkın yaşam tarzı ve sosyal sınıf olarak kabul edildiği bu bölgede konut tipolojisini değiştirmek oldu.” dedi.
Mimarlar bitişik yapı sakinleri için girintili balkonlar içine tuğlaları eğimli şekilde konumlandırarak güney cephesine yöneltti.Bu tuğla yapılar pencerelerde gölgeye ve köşelerde depolamaya yardımcı oldu. Temiz hava ve doğal ışık sağlamak için bazı tuğlalar delikli olarak dizildi. Cephenin formu genellikle geleneksel İran tasarımda bulunan geometrik desenlere dayanmakta.
Birbirlerine zıt yöndeki cepheler boyunca dizilen tuğlalar perde görünümünü oluşturur. “Tasarım stratejisi yeterli gün ışığı ve depolama gereksinimlerini desteklemek üzere uygun bir tuğla düzenleme modülü ile güney cephesinin gerisinde kalan her alanı değerlendirilmesi amaçlanmıştır.”
Proje için mütevazı bir bütçe vardı bu yüzden mimarlar, yerel olarak üretilen kil tuğla kullandı ve yerel işçiler ile çalıştı.
İran, hızlı ve yaratıcı tasarımların merkezi haline gelmeye başladı.