Tadao Ando’nun Çalışma Stüdyosu
1995 yılında Pritzker Mimarlık Ödülü‘nü alan Tadao Ando 1969 yılından beri mimarlık pratiğini kurduğu ofiste yürütüyor. Mesleğe adım attığı zamandan günümüze 200’den fazla yapının mimarı olan Tadao Ando yenilikçi yapılarıyla mimarinin sadece pratik bir alan değil aynı zamanda da bir düşünme biçimi olduğunu gösteriyor.
Konut olarak yapılması planlanan ancak Tadao Ando’nun stüdyosuna dönüşen yapıda ilk dikkat çeken öge, geniş galeri boşluğu ve bu boşluğun baktığı çalışma masası. ”Mimarlıkta aslolan insanların kalplerinin derinliklerine yol almaktır” diyen mimar kendisi için de sevgiyle bağlandığı bu stüdyoyu inşa etmiş.
Beton yüzeylerin sirkülasyon alanını dikkatlice çevrediği yapıda, sirkülasyon boşluğu aynı zamanda doğal ışığı tüm mekana yayan bir katman görevi de görüyor. Işık ve gölgeyi yapılarında dramatik birer yapı elemanı gibi kullanan Ando kendisi için yeniden inşa ettiği stüdyoda da geleneğini bozmamış. Keskin geometrik hatlarla doğal ışığın mekan içinde birlikte çalışmasını sağlayan mimar, yarattığı galeri boşluğuyla, ışığın gün boyunca katlara ulaşmasını sağlamış.