Mimar / iç mimar olmamak için 10 neden

Zannedildiğinin aksine, size neden mimar ya da iç mimar olmanız gerektiğini değil neden olmamanız gerektiği hakkında ipuçları vereceğiz.

2 35.900
“Sevdiğiniz işi yaparsanız hayatınızda hiçbir gün çalışmak zorunda kalmazsınız!” Confucius

Zannedildiğinin aksine, size neden mimar ya da iç mimar olmanız gerektiğini değil neden olmamanız gerektiği hakkında ipuçları vereceğiz. Eğer aşağıdaki maddeler sizi rahatsız etmiyorsa siz de bir mimar olabilirsiniz! 🙂

  1. Sürekli çizim yapmak; ne kadar keyifli ise uygulama projesi çizmek bir o kadar sıkıcıdır. Detaylarda boğulursunuz. Bir hata genelde projede domino etkisi yapabilmektedir…
  2. Eğitim süreci; diş hekimliği ve mimarlık mesleği ikilisi en masraflı bölüm olması ile bilinir. Maket, özel kağıtlar, kalem masrafları ve dahası…
  3. Uzun sınavlar; 6 saatlik sınavlar! Evet yanlış duymadınız 3+3 saatlik sınavlar. Belirli ders eğitimlerinin sınavı çizim sınavı olarak öne çıkıyor ve sadece öğle arasında mola verebiliyor ve sonrasında bu sınava devam edebiliyorsunuz.
  4. Jüriler; projelerinizin değerlendirmeye alındığı ve birçok hocanın bulunduğu büyük eleştiri ve denetleme sahnesi… Ağlayanlar, heyecandan titreyenler, stresten hastalananlarla ünlü zamanlardır.
  5. Acayip çok tanıdıklar; Mezun olduktan sonra eğer babanız veya yakın tanıdıklarınızdan biri mimar değilse ya da bu alanda pek tanıdığı yoksa sektöre girmede büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Oldu da bir yere çalışmaya girerseniz yeni yetme mimarların aldığı maaşlar da cabası!..
  6. Sürekli anlatmak; meslek hayatınızın önemli bir kısmı mimarlık mesleğini bilmeyen insanlara anlatmakla geçecek. (Dış – iç mevzusu)
  7. Kendi yerinizi açmak; Mezun olduktan hemen sonra ofis açma hayali ile yanıp tutuşacak, sonra bu hayallerin küle döndüğünü farkedeceksiniz. Ha; inle de açacağım diyorsanız kesinlikle bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz: Kendi mimarlık ofisini açmak
  8. Pahalı yazılımlar; eğitim hayatında yıllarca elle çizecek sonra da iş hayatınızda elle çizim yapmanın işe alınma manasında sizi tercih sebebi yapmayacak! Çünkü firmalar için el çiziminizin değil, mimari modelleme ve çizim programlarını ne kadar bildiğiniz önemli. Kaçak yazılımlar veya daha ucuz alternatifleri ile çalışma taraftarı olacaksınız. (Kesinlikle kaçak yazılım kullanmanızı tavsiye etmiyoruz; bunun bedeli ağır olabilir!)
  9. Her zaman daha iyilerini görmek; ne yaparsanız yapın, mesleki portfolyonuz ne kadar içinize sinse de internette dolaşırken veya bir mimarlık dergisi incelerken orada gördüğünüz tasarımların bir çoğuna hayranlıkla bakacaksınız. Ya da belki de neden o tür özgün projeler size verilmiyor diye iç geçireceksiniz!..
  10. Bilgisayar ile haşir neşir olmak; bu kaçınılmaz bir son! Yazılımcı gibi; gelişen web teknolojileri, mobil teknolojiler ve arayüzü değişen yazılımlar sizi mimarlıktan soğutacak…
  11. Sağlıklı beslenememe; sigara, nargile, yoğun kafeinli içecekler gibi zararlı şeyleri tüketerek sağlığınıza büyük zararlar vermeniz muhtemel. Hiçbiri bende yok diyorsanız; spor yapmayı unutmayın! Unutmayın ki kilo almayasınız!
2 Yorumlar
  1. Halil küçük diyor

    Çok teşekkür ederim

  2. Sedanur diyor

    İç mimar olmak istiyorum dekorasyon konusunda falan iyiyim ama çizimim yok ne yapmalıyım çizme yeteneğim yok

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.