Çağdaş Konut Planlarını Belgeleyen Bir Kart Serisi: 50 Housing Floor Plans

 A + T Araştırma Grubu tarafından tasarlanan 50 Housing Floor Plans, kompakt şehir yaşamı için tasarlanan çağdaş konut bloklarını belgeleyen bir kart serisidir. 50 karttan her biri 13 ila 8 santimetre ölçülerinde ve 2000-2017 yılları arasında inşa edilen bir şehir konut bloğuna sahiptir.

0 1.517
A+T Research Group tarafından tasarlanan 50 Housing Floor Plans, kompakt şehir yaşamı için tasarlanan çağdaş konut bloklarını belgeleyen bir kart serisidir.

50 karttan her biri 13 ila 8 santimetre ölçülerinde ve 2000-2017 yılları arasında inşa edilen bir şehir konut bloğuna sahiptir. Konut binasının kat planı ön tarafta gösterilmekte, arka taraf ise içerideki bir birimin planını göstermektedir. Bir oyun gibi görünse de, 50 Housing Floor Plans, mimarların dış mekanla olan ilişkisini ifade eden mahremiyet seviyeleri dahil olmak üzere farklı tasarımları karşılaştırmaları için bir kaynak olarak tasarlanmıştır.

A+T Research Group;

Amaç yaşamak istediğimiz toplu konutların iyi niteliklerini, proje kat planları yoluyla yaymaktır. Bu bir oyun kartı paketi değil daha iyi yaşamak için bir pakettir.

Kesintisiz beyaz bir arka plan, kırmızı, kahverenginin ve yeşilin sessiz tonlarıyla birlikte, kartları retro bir estetik haline getirirken, tüm bilgiler okunmasını kolaylaştırmak için basitleştirilmiştir. Proje ismini kullanmak yerine her kart, öne çıkan konut şemasının kat planının şekline göre başlıklandırılmıştır. Örnekler Z şekilli, Kelebek, Omurga, Boş Daire ve Kaktüs içerir.

Bina için 1: 1000’de ve tek konut için 1: 300’de ölçülen kat planları, bir taraftaki sayaçları ve diğer taraftaki ayakları gösteren cetveller bulunur. Kartın üst kısmındaki bir ölçek, gizliliğini göstermek için En Düşük, Düşük, Orta, Yüksek ve En Yüksek sütunlarına sahiptir. Son puanlar koyu renkle gösterilmiştir, gizlilik ön taraftaki kırmızı renkle işaretlenmiştir ve arkada yeşil renkte gösterilen dış görünüştür. 50 konut kat planına eşlik eden ekstra kartlar, bu iki kriterle ilgili bilgileri toplamak için kullanılan kavramları ve indeksleri açıklar. Mahremiyet için ekip, dikey dolaşım, yatay dolaşım ile alınan zemin alanı, bina yükseklikleri ve kat başına düşen konut sayısını araştırdı. Dış mekan açıklıkların ve dış cephe yüzlerinin yanı sıra açıklıkların genişliğini ve gövde ünitesinin derinliğini bir araya toplar.

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.