Betonun ve Pastel Renklerin Dansı: Casaplata Restoran

Madrid merkezli stüdyo Lucas y Hernández-Gil tarafından Sevilla'da tasarlanan Casaplata restoran ve kokteyl barı, tamamen taze bir şey yaratma yönündeki amacına uygun şekilde denenmiş ve gerçek bir nostaljiye sahip.

0 3.730
Madrid merkezli stüdyo Lucas y Hernández-Gil tarafından Sevilla’da tasarlanan Casaplata restoran ve kokteyl barı, tamamen taze bir şey yaratma yönündeki amacına uygun şekilde denenmiş ve gerçek bir nostaljiye sahip.

Bir Georgio Morandi natürmort resmine benzemek için tasarlanan mekana gümüş gri ham beton tuval verildi. Parlatılmamış beton zeminlerden, özel olarak tasarlanmış pastel kadife mobilyalara ve Marcel Breuer sandalyelerine kadar, bu Seville eatery ve kokteyl barında bol renkler ve dokular arasında zıtlıklar bulunmaktadır. Yves Klein mavisi içecek arabası ve bar masası kullanılmış ve sıcak aydınlatma ile birlikte kadife soluk pembe sandalyeler, sarı sandalyeler atmosferi ve soğuk betonu yumuşatır. 

Her bir elemanın, restoranın ve barın parlaması amaçlanmıştır. Etkiyi azaltmak ve gastronomi deneyimini güçlendirmek için metal mobilyalar kullanılmıştır. Geometrik motifler alan boyunca görünür: yuvarlak masalar aynalarda, aydınlatma sistemlerinde ve eski sanayi binasını süsleyen pencerelerde yankılanır. Şekil ve formun bu tekrarı Morandi’nin çok ünlü olan sürahilerini hatırlatıyor. Açıkta kalan borular ve alüminyum ile bitmemiş betonun kullanılması, mekana malzemenin sıcaklığı ve mekanda kullanılan yuvarlak formlar ile sertleşen fütüristik bir his verir.

 

Kaynak Lucas y Hernández-Gil
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.