3ds Max İçin İleri Seviye V-Ray Kursunda Neler Yaptık?

İç Mimarlık Dergisi ve Mimarlar Hangarı'nın düzenlediği V-Ray Türkiye kurucularından olan Erkan Akdeniz'in eğitimiyle 3ds Max için İleri Seviye V-ray kursunu dün itibariyle geride bıraktık. 

0 2.672
İç Mimarlık Dergisi ve Mimarlar Hangarı’nın düzenlediği V-Ray Türkiye kurucularından olan Erkan Akdeniz’in eğitimiyle 3ds Max için İleri Seviye V-ray kursunu dün itibariyle geride bıraktık.

İyi bir render almak pek çok tasarımcı için ulaşılmaya çalışılan hedeflerden biri olmasıyla birlikte; başarılması en zor olanlardandır. Profesyonel bir render için öncelikle iyi bir eğitim almamız gerekiyor. İç Mimarlık Dergisi ve Mimarlar Hangarı’nın düzenlediği 3ds Max için İleri Seviye V-ray eğitiminde kompozisyon, kamera, ışık, renk ve orantı bilgisi gibi bir çok konu hakkında bilgi sahibi olarak eğitimimizi tamamladık.

Uzun yıllardır sektörde tanınmış bir görselleştirme uzmanı olan Erkan Akdeniz’in eğitiminde başlayan kursumuzun ilk gününde kamera konumlandırılması nasıl yapılır? İç mekanda ve dış mekanda kameranın ISO değerleri nasıl olmalı? gibi bir çok konuya cevap bulabildiğimiz bir eğitimle başladık. İnteraktif bir eğitim olan kursta soru-cevaplar ve günlük hayattan örneklerle ezberlemekten daha çok işin mantığını anlamamız Erkan hocamızın öncelikli hedefiydi. Kamera ayarlarımızla ilgili bilgileri hocamızın önderliğinde telefonlarımızın kameralarıyla deneyimleyerek bize sunduğu görsel ve yazılı kaynaklarla destekledik. Kendi sahnelerimizi kurarak ilk renderlarımızı aldık.

Eğitimin ikinci gününde ise gerçek fiziksel ışığı daha iyi yansıtabilmek için öncelikle günlük hayatta kullandığımız ışıkları hocamızla birlikte inceledik ve işe ilk başta kursun verildiği eğitim alanından başladık. Yardımcı ışıkları, ana ışık kaynaklarını ve verdiği etkileri inceleyerek sahnemizde de ışığın etkilerini yansıtabilmek için hocamızın verdiği bilgilerden yararlanarak renderlarımızı almaya başladık. Aydınlatma ile ilgili karşılaştığımız soruları ve sorunları yemeğe gittiğimizde dahi devam ettirdik.Eğitimin üçüncü gününe hafta içinde aldığımız renderların incelenmesiyle başladık. Gerekli değerlendirmelerin sonunda malzeme eğitimimize geçtik. V-ray ile gerçekçi render almak aslında ne kadar iyi bir gözlemci olduğunuzla doğru orantılı. Malzeme ve objelerin gerçek hayattaki görünümlerini ne kadar incelersek, program üzerinde hazırladığımız malzemelerde gerçeğe o kadar yakın görünecektir. Hocamız da bir malzemeyi oluştururken reflection, bump, glossiness ayarları hakkında bize bilgilerini sunarak farklı iç mekan modelleriyle malzemenin etkilerini gösterdi. Günlük hayatımızdaki nesnelerden de örnekler vererek konuyu irdelememizi sağladı ve kendi malzemelerimizi oluşturmamıza yardımcı oldu. Oluşturduğumuz malzemeleri sahnelerimize işleyerek renk uyumunlarını, dokularını nesnelerin birbiriyle ilişkisini kurduk. 
Eğitimin dördüncü gününde  yazının da başında belirttiğim kompozisyon, kamera, ışık, renk ve orantı bilgisi konuları hakkında bilgi sahibi olarak kendi sahnelerimizde uygulamasını gerçekleştirdik. 360 derece render konusu hakkında bilgi alarak kendi 360 derece renderlarımızı oluşturarak eğitimimizi tamamladık. 

Sonuç olarak;

V-ray eğitiminde kompozisyon, kamera, ışık, renk ve orantı bilgisi gibi bir çok konu hakkında bilgi sahibi olarak eğitimimizi tamamlamış olduk. Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız konulara görsel algımızı açarak çevremizdeki ışığı, nesnelerin malzemelerini ve yansıttıkları ilişkiyi inceleyerek render alırken hayattan örneklerle ezberin dışında işin mantığını anlayarak eğitimimizi tamamladık. Kaplama, aydınlatma ve render ayarları ile ilgili geniş bir  bilgiye sahip olduk.

İç Mimarlık Dergisi ve Mimarlar Hangarı’nın düzenlediği workshop, eğitim ve etkinlikleri linke tıklayarak internet sitesinden takip edebilirsiniz.

 

VE İŞTE RENDER ÇALIŞMAMIZDAN BİR KAÇ SONUÇ:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.