Bir Canlının Gelişmesini 3B Baskı İle Simüle Etmek

ecoLogicStudio ve araştırma ortakları, Bartlett UCL'deki kentsel morfogenez -bir canlının gelişmesi ya da ontogenisi sırasında büyüme ve hücre farklılaşması ile özel şeklini alması olayı- laboratuarı, heykellerini Paris'teki Fabrique Du Vivant sergisinde sergiliyorlar. 

0 1.692
ecoLogicStudio ve araştırma ortakları, Bartlett UCL’deki kentsel morfogenez -bir canlının gelişmesi ya da ontogenisi sırasında büyüme ve hücre farklılaşması ile özel şeklini alması olayı- laboratuarı, heykellerini Paris’teki Fabrique Du Vivant sergisinde sergiliyorlar. 

O H.O.R.T.U.S. XL astaxanthin.g, ecoLogicStudio tarafından dijital bir algoritma mercan morfolojisinden ilham alan bir substratın büyümesini simüle eder. Bu, 46 mm’lik üçgen birimlerle desteklenen ve 18,5 cm’lik altıgen bloklara bölünmüş 400 mikron katmanlardaki 3B baskı makineleri tarafından fiziksel olarak depolanır. Fotosentetik siyanobakteriler biyojel bir ortamda bireysel üçgen hücrelere veya biyo-piksele aşılanır ve sistemin biyolojik zeka birimlerini oluşturur. Fotosentezle güçlendirilmiş metabolizmaları, radyasyonu gerçek oksijen ve biyokütleye dönüştürür.

Her biyo-pikselin yoğunluk değeri, fotosentetik organizmaların artan gelen radyasyonun izo-yüzeyleri boyunca optimum şekilde düzenlenmesi için dijital olarak hesaplanır. Dünyadaki en eski organizmalar arasında siyanobakterilerin eşsiz biyolojik zekası, yeni bir biyo-dijital mimarinin bir parçası olarak toplanmaktadır.

Kentsel Morfogenez laboratuarı tarafından “XenoDerma” da, örümcek ağı morfogenezisi, insan yapımı bir mekânsal yapı iskelesi ile algılanır, algoritmik olarak tasarlanmış ve 3B olarak basılmıştır.

Örümceklerin davranışı ve ipek üretimi 3B baskı alt yapısının ve geometrik özelliklerinin tasarımıyla “XenoDerma” da yeniden programlanmıştır. Sonuç, biyolojik, teknolojik ve dijital alemlerin kesiştiği bir yerde bulunan bir zekâ olan ipeksi morfolojilerinin yabancı güzelliğini ortaya çıkaran bilinçli bir şekilde üretken belirsizlik arar.


Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.