3Ds Max ile İşinizi Kolaylaştıran 6 Eklenti

3Ds Max programı ile birçok işi sizin için kısa yoldan çözen birçok ek yazılım (eklenti / plugin) var. Bu eklentilerin sağlamış olduğu kolaylıklar ile tüm modelleme süreçlerinizi çok ileri boyuta taşıyabilirsiniz. Hadi bu eklentilere göz atalım...

0 11.957

3Ds Max kendi içinde birçok fonksiyona sahip çok karmaşık bir 3 boyutlu görselleştirme yazılımıdır. Modelleme, animasyon ve simülasyon için her türlü araç mevcuttur. Ancak, harici yazılımcılar tarafından oluşturulan eklentiler 3Ds Max üzerinde çalışmayı daha da kolaylaştırır.

Bu eklentiler, maksimum derecede çalışmalarınızı iyileştirir ve kolaylaştırır. Çoğu durumda, bu uygulamanın temel araçlarını aşarlar ve orijinal yaratıcıların sağlamadığı işlevleri sunarlar. İşte üç boyutlu görselleştirme konusunda işlerinizi kolaylaştıracak eklentiler:

1. MultiScatter

Multiscatter, sahnenizdeki yüzlerce hatta binlerce nesneyi dağıtmanıza izin veren bir eklentidir. Özellikle çok sayıda ağaç veya diğer tekrarlayan ögeler içeren her türlü dış mekan sahnesi oluşturduğunuzda yeri doldurulamaz bir eklentidir. MultiScatter, VRayScatter teknolojisine dayanır, ancak yalnızca V-Ray ile uyumlu değildir. Ayrıca Arnold, Corona, Mental Ray, Maxwell, Octane veya FStormRender ile birlikte kullanabilirsiniz.

MultiScatter sayesinde iş akış hızınızı önemli ölçüde etkileyen sahne karmaşıklığı seviyesi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. VRayScatter eklentisinin aksine, bu eklenti nesneleri düzenli olarak veya rastgele bir yüzeye veya eğriye yaymanıza izin verecek. Ayrıca nesnelerin nasıl dağıtıldığı üzerinde tam kontrol olanağınız olacak. Bu eklentinin maliyeti şu anda 230 dolar.

 

2. Floor Generator

Floor Generator, özellikle iç mekan görselleştirmeler oluşturduğunuzda faydalıdır. Ancak bu onun tek uygulaması değil. Zemin panelleri, fayanslar, kaldırımlar ve zemin yüzeyi ile ilgili her şey için kullanışlıdır. Bu eklentinin iki sürümü var: ücretli ve ücretsiz. Sadece 20€ mal olan ücretli versiyonda, çeşitli panel yerleşimleri seçme seçeneğiniz var.

Floor Generator, yapılan çalışalara farklı dokuları rastgele yerleştirme imkanı verecek. Doygunluk ve renk dengesi değerlerini rastgele değiştirebilirsiniz. Sizin tarafınızdan oluşturulan bu paneller sayesinde doğal görünüm sağlayacaksınız.

 

3. Forest Pack

Forest Pack, ağaçların ve bitkilerin devasa yüzeylerini oluşturmak için en iyi çözümlerden biridir. Önceden geniş doğal çevre oluşturmak son derece zahmetliydi. Forest Pack, sadece çevrede ağaç ve doğal örtünün saçılması aracı değil, aynı zamanda büyük fotogerçekçi ağaç ve bitki kütüphanelerini de sağlayarak tüm zorlukları ortadan kaldırıyor.

 

4. RailClone

Özellikle mimaride birçok tekrarlayan parametrik tasarım oluşturmanız gerekiyorsa RailClone sizin için büyük kolaylık sağlayacak eklentilerden birisi. Portfolyosunda birçok ilginç eklentiye sahip olan iToo Software tarafından oluşturulmuştu. RailClone, nesneleri daha sanatsal bir şekilde oluşturduğunuz parametrik bir modelleme aracıdır. Bu sayede, tekrarlanabilir her türlü yapı elemanını kolayca yapabilirsiniz: pencereler, parmaklıklar veya merdivenler gibi…

 

5. SigerShaders

SigerShaders, V-Ray için hazırlanmış harika bir malzeme kütüphanesidir. Son derece gerçekçi hazırlanmış olan bu hazır malzeme kütüphanesi, kaplamalar konusunda işinizi son derece kolaylaştırır.

6. HDR Light Studio

HDR Light Studio, özellikle obje, nesne ve benzeri stüdyo ortamı oluşturulmasında ve fotoğraflanmasında kullanılan harika bir aydınlatma eklentisi. Gerçek bir stüdyo ortamında fotoğraf çekercesine objeler üzerinde harika yansımalar gerçekleştirir.

 

Ayrıca animasyon işi ile uğraşan ya da ilgili olanlar burayı tıklayarak farklı eklenti tiplerine ulaşabilir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.