Dijital Anlayışı Geleneksel İşçilikle Birleştiren Proje

Gramazio Kohler Research and Incon.Ai'deki ekipler yakın zamanda yeni bir yapı tekniği oluşturmak için dijital anlayışı geleneksel işçilikle birleştiren bir mimari proje üzerinde işbirliği yaptı.

0 2.623

Gramazio Kohler Research ve Incon.Ai’deki ekipler yakın zamanda yeni bir yapı tekniği oluşturmak için dijital anlayışı geleneksel işçilikle birleştiren bir mimari proje üzerinde işbirliği yaptı.

2019’da tamamlanan Augmented Bricklaying, tuğla döşemecilerine harç nereye yayılacağı, ne kadar kalınlaştırılacağı ve bir sonraki taşın pozisyonunun ne olması gerektiği konusunda talimat vermek için dijital işaretleyicilere dayanıyor.

Özel olarak tasarlanmış bir rehberlik sistemi olan hibrit teknik, hem geleneksel hem de yenilikçi dijital yaklaşımların sınırlamalarıyla mücadele eder. Zürih merkezli ekip, yeni model “hesaplama tasarımının avantajlarını insanların el becerisi ile birleştirerek tamamen yeni bir üretim yöntemini destekliyor” dedi.

225 metrekarelik bir yapı oluşturmak için, 13.596 yerel kaynaklı tuğlaları çeşitli sıralara monte ettiler. Farklılaştırılmış harç yükseklikleri beş ila 30 milimetre arasında değişir ve her tuğlanın -20 ° ila + 20 ° arasındaki dönüşünü belirlemeye yardımcı olur. Ekip, “Bu şekilde, genellikle yüzlü tuğla duvarların tasarımında ikincil malzeme olarak muamele edilen harç, cephenin görünümünde belirleyici bir unsur haline geldi.

Farklı yapı nedeniyle, gözenekli dış yüzey dalga olarak görünür. Desenli cephe havalandırma sağlar ve güneş ışığının binaya yansımasını sağlar. Bu da günün saatine göre değişen daireler oluşturur. KITRVS Winery’nin işleme ve depolama tesisini barındıracak.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.