Modern Antre Dizaynı İpuçları

0 261

Antreler evinizin anahtarlarıdır. Eve ilk girilen yer olan antreler, eviniz hakkında ipucu verebilir. Evinizin karakterini yansıtır ve zevklerinizi gösterir. Bu yüzden antrelerinizde evinizin stiline uygun ve sizin tarzınızı yansıtan çizgilere bağlı antre dizaynı oluşturmak isteyebilirsiniz. İlk izlenimlerin kazandırıldığı antreler ev dekorasyonlarının tamamlayıcı bölümlerinden biridir. Koridor dekorasyonu yaparken modern çizgiler izlemek isterseniz bazı ipuçlarını değerlendirebilir ve antrelerinizde modern bir tarz oluşturabilirsiniz. Gömme dolaplar, şık askılıklar, aynalar, tablolar ve şık gösterişli saksılar ile evinizin girişinde hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Antre dekorasyonu yaparken temel parçaları dekorasyonunuzdan eksik etmemelisiniz. Dresuarlar, antre dekorasyonunuza modern ve şık bir hava katmanıza yardımcı olur. Estetik duruşlu dresuar modelleri ile hem işlevsel bir kullanım sağlayabilir hem de antrelerinizde bütüncül bir modern görünüm elde edebilirsiniz. Antreniz darsa daha küçük boyutlarda genişse de büyük boyutlarda dresuar tercihleri yapmanız mümkün. Dresuarların üzerine konumlandırabileceğiniz vazolar ve biblolar ya da dresuarın yaslı bulunduğu duvarlara asabileceğiniz tablolarla modern görünümü destekleyebilirsiniz. 

Antreler, eve girerken olduğu gibi çıkarken de kullandığınız alanlardır. Evinizden çıkarken üzerinizi kontrol etmek için aynalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu yüzden antrelerde ayna kullanımı sıklıkla tercih edilir. Aynalar hem kendinize bakmanız için hem antrenizde illüzyon etkisi yaratmanız için ideal aksesuarlardan biridir. Dar antrelerde daha geniş görünüm elde etmenizi sağlar. Yansıtma etkisiyle alanınızda genişlik kazanabilirsiniz. Duvara monte edilmiş aynalarla alandan kazanmanız da mümkün olur.

Antreler dış giyim parçalarının da konumlandırıldığı yerler olur. Antre dekorasyonunda gömme dolap gibi seçenekleri değerlendirmeniz alandan kazanmanıza ve eşyalarınızı depolamanıza yardımcı olur. Gömme dolaplar, antre renkleri ile uyumlandığında oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Duvar süslemeleri antre dekorasyonunuzu renklendirmeniz için oldukça idealdir. Geniş ve boş bir duvarınız varsa bu duvarı modern çizgilere sahip tablolar ile değerlendirebilirsiniz. Çerçeveli tablolar ya da tuvalleri bu alana asarak evinizin giriş kısmında kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz. Çağdaş bir görünüm elde etmeniz bu tabloların kullanımı ile daha kolay olur.

Antrenizde ışıklandırmalar da antre stilinizi yansıtabilmeniz için önemli bir yer tutar. Antre aydınlatmalarında alandan kazanmak ve daha iyi ışık alımı sağlamak için tavan aydınlatması seçenekleri iyi bir tercih olabilir. Aydınlatma ürünlerini seçerken antre dizaynı tamamlayacak bir stil ve renkte olmasına özen göstermelisiniz.

Antre alanınız genişse bir bölgeye oturma alanı oluşturabilirsiniz. Tekli bir koltuk ya da puf gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu parçalar antre dizaynınızı tamamlamanızda yardımcı olurken ayakkabı gibi dış giyim parçalarını giyip çıkarırken de konforlu bir deneyim elde etmenizi sağlar.

Dekorasyon ile Bütünleşen Antre & Koridor Halısı Seçimi

Antre halısı, antrenizdeki mobilya ve eşyalarınızın görünümünü tamamlamak ve şık bir görüntü yakalamak için en önemli parçaların başında gelir. Antre girişlerinin boş olması hoş bir görünüm olmaz ve özensiz bir tasarımı yansıtır. Evinizin girişinde kullanacağını koridor halısı, antrenizde daha zengin ve bütüncül bir stil oluşturmanızı sağlar. Antre halılarınızı antrenizin boyutuna göre tercih edebilirsiniz. Antre halılarında çok büyük ve tüm zemini kaplayan modeller yerine daha küçük tasarımlara sahip halı ve yolluk gibi modelleri tercih edebilirsiniz. Koridor ve antre halısı seçiminde modern tasarımlı modellere öncelik vererek koridorlarınızda şık bir görünüm sağlayabilirsiniz. Antre ve koridor halılarınızın tercihinde antrenizde kullandığınız mobilya, dolap ve diğer aksesuar ürünleri ile uyum sağlayacak renk tonlarına öncelik vererek tamamlanmış bir stil elde edebilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.